Vi söker en Redovisningschef

Är du en Redovisningschef som verkligen trivs i rollen som ledare? Vill du arbeta på ett växande och dynamiskt företag, där kulturen präglas av höga ambitionsnivåer och engagemang?

Vi söker nu en verksamhetsintresserad Redovisningschef till vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Rollen kommer att innebära både ett ledande, utvecklande och operativt arbete i en verksamhet som står för högt engagemang, föränderlighet, öppenhet samt en inspirerande företagsmiljö. En miljö där alla medarbetare är en del av och bidrar till Profi Fastigheters framgång.

Din roll

Tjänsten som Redovisningschef innebär ett övergripande ansvar för redovisning, bokslut och rapportering av tre fastighetskoncerner med ett 30-tal bolag. Du ansvarar också för redovisningen för kapitalförvaltningsverksamheten samt ägarbolagen. Du kommer att ha ett formellt personalansvar för en grupp om fyra medarbetare och rapportera till Profi Fastigheters CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Leda och fördela gruppens arbete
 • Upprätta legala kvartals- och årsbokslut enligt gällande regelverk (K2 och RFR)
 • Koncernredovisning (IFRS)
 • Årsredovisningar för bolag och koncern
 • Skatte- och inkomstdeklarationer
 • Arbeta med en del av den löpande redovisningen
 • Förvärvsredovisning
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Systemansvarig för affärssystem
 • Hålla dig a’jour med förändringar inom redovisningsområdet

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom redovisning/ekonomi och har därefter arbetat med kvalificerad redovisning samt koncernredovisning. Du har eller har haft en roll med personalansvar tidigare och vet att du verkligen trivs i en sådan roll.

Du som person

Då du har ett övergripande ansvar för leverans i bokslut m.m. är det viktigt att du trivs med att arbeta mot deadlines och har ett starkt målfokus. Då rollen innebär ett ledaransvar är det viktigt att du har ett genuint ledarskapsintresse och förmåga att lära ut, motivera och entusiasmera. Att du trivs i samarbetet med andra är också viktigt då rollen innebär mycket kontakter med olika personer inom organisationer. Vidare har du ett intresse för att utveckla och förbättra.

Detta erbjuder Profi Fastigheter

”Förutom en spännande och bred tjänst får du jobba med flera av branschens främsta inom respektive kompetensområde på ett bolag där det finns stora möjligheter att växa som individ och att växa med företaget. Du kommer verka i en kultur som präglas av starkt engagemang och hög grad av affärsmässighet. Vi är passionerat intresserade av fastigheter och kan fastighetsbranschen utan och innan. Vi ligger alltid steget före och vi är alltid beredda att hitta nya lösningar. Vi är aldrig nöjda, vi vill alltid bli bättre. Vår verksamhet präglas av hög moral och transparens. På Profi Fastigheter ställer vi höga krav på alla vi samarbetar med. Men vi ställer ännu högre krav på oss själva. När vi mobiliserar varje medarbetares unika kompetens och erfarenhet till ett gemensamt agerande är vi som bäst, ett svårslaget lag.

Profi Fastigheters består av ett 30-tal medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män. Vår personal rekryteras såväl för sin unika specialistkompetens som sin kommersiella förståelse för hela verksamheten, en kombination av djup och bredd. Men viktigast av allt är kanske personligheten; tillsammans skapar vi energi, vi gillar att jobba ihop och vi har kul på jobbet.”

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Profi Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Profi Fastigheter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se eller på nedan länk. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Ansök här

Om Profi

Profi Fastigheter är en aktiv förvaltare och utvecklare av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Vårt bestånd
omfattar ca 500 000 kvm samt närmare 300 000 kvm under utveckling. Vi verkar för en positiv utveckling av de områden där vi engagerar oss. Det innebär samarbete och nära dialog med hyresgäster, kommuner, bostadsutvecklare och andra aktörer som är engagerade i samhällsutvecklingen.

Vår verksamhet är mycket kapitalintensiv och vi samverkar därför med institutionellt kapital som söker långsiktig och säker tillväxt. Det har vi varit bland de främsta i världen med att leverera under drygt 10 år. Idag förvaltar vi ett totalt kapital på 8 mrdkr. Vi har tillstånd från Finansinspektionen.