Turbinhallen – Modern industrikänsla i historisk byggnad

Strax utanför trendiga Södermalm, i fantastiskt vackra Järla Sjö i Nacka bygger vi, tillsammans med SSM, om Turbinhallen – 205 st yteffektiva lägenheter med industrikaraktär, i olika storlekar. Det blir ett kulturhistoriskt boende i en riktig småstadsidyll, men med storstadens puls och utbud alldeles runt knuten.

Välkommen till Järla Sjö!

Turbinhallen

Mitt i denna vattennära idyll utvecklar och bygger vi i samarbete med bostadsutvecklaren SSM varsamt om delar av Gustaf de Lavals historiska fabrikslokaler till bostäder med den spännande industrikaraktären bevarad. Med ett samspel av gammalt och nytt, renoverat och ombyggt, byggs en variation av lägenheter i både storlek och karaktär. Här finns små lägenheter med stora vackra fönster och etagelägenheter med fina terrasser. Här finns också yteffektiv nyproduktion som i stil och utförande är anpassat till fabriksmiljön. Flertalet lägenheter har tillgång till balkong, terrass eller uteplats. Totalt ger det 205 st bostäder i varierade storlekar från 1 – 5 rok.
Turbinhallen kommer att ha ett gemensamt inomhusspa med bad- och relaxavdelning samt ett mindre gym. Detta kan alla boende i föreningen nyttja fritt för extra välmående i vardagen!

Fastigheten utvecklas med stor hänsyn tagen till miljö och energibesparing.

Nacka – En småstad i storstaden

Stockholm är på rejäl framfart. Med en inflyttning som ständigt ökar så expanderar också stadsgränserna och nya områden blommar och lever upp. Ett av de starkast blommande områdena är Nacka, sydost om city.  Att just denna kommun har blivit så populär är dock ingen slump. Nacka är den perfekta mixen av storstadsnärhet och naturskön idyll och omfattar stora och vattenrika områden vilket gör det så attraktivt för såväl barnfamiljer som par och unga vuxna. Inte minst är prisnivåerna än så länge fortfarande rimliga, något som rimmar väl med vår byggfilosofi. Men denna Stockholmspärla är inte längre en hemlighet – 20 000 nya bostäder planerar kommunen att bygga i området framtill 2030, så snart är staden i staden ett faktum!

För dig som vill ha nära till storstadsutbudet men ändå kunna behålla en fot i det gröna så är alltså Nacka och Järla Sjö det optimala stället att slå ner sina bopålar. I de flesta riktningar har du grönområden och aktiviteter runt knuten och på en dryg kvart närmar du dig Ingarös skärgårdsidyll. För en svampplockning på höstkanten kanske? Eller så tar du samma kvart men reser åt andra hållet så står du mitt i händelsernas centrum och njuter av citypulsen.”

Till och från Nacka stad, området på Sicklaön där Järla Sjö ligger, är det redan enkelt att ta sig kommunalt med ett stort antal bussar från såväl city som Slussen, eller med den trevliga tåglinjen Saltsjöbanan. Men snart kommer även tunnelbanan att sträcka sig från Kungsträdgården via Sickla och Järla ut till Nacka Centrum och provborrningar längs sträckan har redan startat. Detta är en del i att låta småstaden blomstra och dämpa växtvärken för Stockholms alla invånare, nuvarande som framtida. Ta en tur ut till Järla Sjö och känn in. Det är värt det, vi lovar.

Ett område, många aktiviteter

Järla Sjö är ett prisat och relativt sett nytt bostadsområde som ligger vid Järlasjöns norra strand. Det är som en mysig småstad men ovanligt nära innerstadens puls och detta nya bostadsområde har snabbt blivit ett väldigt populärt ställe att hålla ögonen på!

Området inbjuder till aktiviteter året runt för den aktiva; vintertid kan man åka skridskor eller längd på Järlasjön, eller ta sig till närliggande Hammarbybacken för lite utförsåkning. Sommartid kan man paddla kanot i Järla Sjös kanotklubb eller bara ta sig ett dopp när andan faller på! Den fiskesugne kan också fiska kräftor här.

Bara på andra sidan sjön i närheten av nackareservatet, ligger fina Hellasgården där det finns både motionsspår, bastubad, bangolf och caféer, men det tar inte slut där! Från Järla Sjö är det också nära till Nyckelvikens vackra naturreservat och fördrar du lite shopping så har du såväl Sickla Köpkvarter som Nacka Forum i din direkta närhet. Aldrig en tråkig stund med andra ord!

Till Järla är den magiska siffran nio. Oavsett om du tar en av flera bussar från Slussen till Järla Station eller om du väljer att ta Saltsjöbanan till Saltsjö-Järla, så tar det bara nio minuter. Om du inte föredrar en kort cykeltur kanske? Men oavsett är det definitivt värt ett besök – vem vet, du kanske rent av hittar hem?