Profi Fastigheter samarbetar med Hand-in-Hand för att bekämpa fattigdom genom företagande. Under 2018 och 2019 stöttar vi Kirangi Village i Kenya – en by ca 65 km norr om Nairobi där 75% saknar gas eller el, 80 % lever på jordbruk, 85 % är arbetslösa och 90 % lever under ‘poverty index’. Med Hand-In-Hands arbete blir invånarna utbildade i företagande, engagerade i självhjälpsgrupper, stöttade i att starta småföretag m.m.

Läs mer på www.handinhand.nu

Kirangi, Kenya

Kenya är ett av de länder i östra Afrika som har drabbats hårt av det senaste årets torka. Därför behövs människor som byinvånarna i Kirangi hjälp för att få en stabil inkomst och kunna försörja sig och sina familjer utan att vara beroende av nödhjälp. Vårt stöd i form av byprogrammet bidrar precis på det sättet genom att invånarna i Kirangi Village kan ta sig ur fattigdom via entreprenörskap.

Byn Kirangi Village ligger på den kenyanska landsbygden i Kiambu county. Vårt byprogram med Hand in Hand startades under 2018. Läs 18-månadersrapporten här:

Pakkanadu, Indien

Under 2015-2017 stöttade vi byn Pakkanadu i Indien. Här kunde vi konstatera att hela 267 kvinnor engagerats i självhjälpsgrupper, 1 401 personer utbildats om barns rättigheter, 1 980 hushåll fått trädgårdsplantor, 628 personer fått tillgång till dator och mycket mer.

I februari 2017 åkte våra medarbetare Anna Gruneau och Philip Niklasson till Indien för att besöka företagets by Pakkanadu. Läs om besöket i artikeln från Fastighetsnytt.

“Profi på besök i Hand in hand-byn Pakkanadu” – Fastighetsnytt 2017-04-13